"Miguel N. Lira, 1927"

Com ja hem vist en el post anterior alguns dels seus primers intents de Frida en la pintura van ser els retrats d'amics i família.

Aquest retrat és del poeta i escriptor Miguel N. Lira. El retrat va ser idea de Lira, el qual li va demanar a Frida que li fes un retrat. Frida va pintar a Lira en primer pla, amb un fondo de símbols i objectes moderats alguns dels quals representen el seu nom. A la seva dreta, el arcàngel Miguel representa el seu nom, mentre que la lira damunt del seu cap es refereix al seu cognom. Subjecta un llibre obert amb símbols de fertilitat i lletres hebrees.

Els colors en aquesta pintura són foscs i trists, el qual és comú en les pintures de Kahlo d'aquest període. L'estil del fondo reflexa la primitiva versió de Frida del cubisme mentre que el retrat de Lira utilitza elements prestats de pintors del Renaixement Italià, com Botecelli, el qual també hem pogut observa la seva influència en l'anterior post.

Frida estava molt decepcionada amb aquesta pintura i en una carta al seu nuvi Alejandro Gómez Arias va escriure: 

"Estic pintant un retrat de Lira, totalment lleig. El volia amb un fondo amb l'estil de Gómez de la Serna. Es tant dolent que simplement no se com me pot dir que li agrada. Totalment horrible..."



Comentaris

Entrades populars